وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد:

تشدید نظارت و پایش مداوم واحدهای فرآوری و فرآورده های عرضه شده به بازار

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی را یکی از اهداف اصلی سلامت در جمهوری اسلامی ایران برشمرد.

به گزارش وبدا ، دکتر غلامرضا اصغری ضمن تبریک آغاز ماه ربیع الاول به همه مسلمانان در سراسر جهان اظهار داشت: براساس آمار و مستندات حدود 80 درصد مرگ و میر در کشور ناشی از بیماری های غیرواگیر است.

وی با بیان اینکه نوع تغذیه و شیوه زندگی تاثیر بسزایی در پیشگیری از این نوع بیماری ها دارند اظهار داشت: در سند ملی کنترل بیماری های غیرواگیر نیز به اصلاح الگوی مصرف و کاهش فاکتورهای خطرزا در مواد غذایی با جزئیات پرداخته شده است.

وی همچنین افزود: تامین همزمان امنیت و ایمنی غذایی در راس برنامه های سازمان غذا و دارو قرار گرفته و این مهم از طریق تسهیل صدور مجوزهای بهداشتی برای فرآورده های تولید داخل و اقلام وارداتی و تشدید نظارت و پایش مداوم واحدهای فرآوری و فرآورده های عرضه شده به بازار عملیاتی شده است.

اقدامات محقق شده در حفظ سلامت و کیفیت فراورده های غذایی

دکتر اصغری در بخش دیگر سخنانش به اقدامات محقق شده سازمان غذا و دارو در حفظ سلامت و کیفیت فرآورده های غذایی و آشامیدنی و حمایت از تولیدکنندگان نیز پرداخت و از کاهش محتوای نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس در فرآورده های غذایی مختلف و استمرار تدریجی روند کاهشی با در نظر گرفتن ذائقه مصرف کنندگان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در این بخش نام برد.

اقدامات کنترلی در برنج های وارداتی

دکتر اصغری افزود: سازمان غذا و دارو اقدامات کنترلی در برنج های وارداتی که شامل الزام تخصیص کد رهگیری با هدف تسهیل ردیابی محموله های وارداتی در کشور مبدا را نیز انجام داده و همچنین اقدامات سختگیرانه در حد مجاز فلزات سنگین آرسنیک و سرب تا حد ppb 120 و کادمیوم تا ppb 48 لحاظ کرده است.

منع استفاده از چربی های گیاهی در فرآورده های لبنی
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره موضوع منع استفاده از چربی های گیاهی در فراورده های لبنی نیز گفت: در پی محدودیت واردات روغن پالم به کشور و افزایش تعرفه واردات آن پایش مستمر در پروفایل اسیدهای چرب فرآورده های لبنی آغاز و همچنان در دست اجرمی باشد.

ترویج فرهنگ مصرف شیر
دکتر اصغری در ادامه به مشارکت دراجلاس بین المللی کدکس برای تهیه استاندارد بین المللی دوغ با هدف ثبت این محصول به عنوان یک نوشیدنی سنتی ایرانی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم در فرآورده های لبنی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: به منظور فرهنگ سازی و ایجاد زیرساخت لازم جهت ترویج فرهنگ مصرف شیر و لبنیات، طرح توزیع شیر مدارس در استان های مختلف در سال های گذشته شروع شده و همچنان ادامه دارد.

نظارت بر روند اجرای صحیح مقررات
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان نظارت بر روند اجرای صحیح مقررات و قوانین جاری وزارت بهداشت را جزء رسالت ذاتی سازمان غذا و دارو دانست و با بیان اینکه در این خصوص نوع و شدت این نظارت ها همواره در حال اصلاح می باشد خاطر نشان کرد: از اهداف آتی سازمان غذا و دارو به عنوان یک سازمان نظارتی این است که در زمینه صدور مجوزها تفویض اختیار کامل به بخش خصوصی انجام شود و در آینده نزدیک این سازمان به امور نظارت و بازرسی که وظیفه اصلی آن است بپردازد.225/302

نسخه چاپي ارسال به دوست

دوشنبه ٢٩ آبان ١٣٩٦ - ١٥:٠٢ / شماره خبر: ١٦٩١١٨ / تعداد نمايش: 433

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج