وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سرپرست گروه ارگانیک، سموم و آلاینده های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی تاکید کرد:

ضرورت مصرف اصولی از حشره کش های خانگی و بهداشتی

سرپرست گروه ارگانیک، سموم و آلاینده های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی تاکید کرد: همه فرآورده های حشره کش خانگی و بهداشتی باید دارای پروانه های بهداشتی ساخت و یا ورود از سازمان غذا و دارو و تاریخ تولید و انقضای معتبر باشند.

به گزارش وبدا، دکتر نرگس عبدلی، سرپرست گروه ارگانیک، سموم و آلاینده های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی اعلام کرد: سموم کشاورزی و حشره کش های فاقد مجوزهای بهداشتی نباید در محیط منازل، رستوران ها، درمانگاه ها و سایر اماکن استفاده شوند؛ چراکه بسیاری از این سموم از نظر میزان خطر جهت استفاده در محیط های انسانی مناسب نیستند.

دکتر عبدلی یادآور شد: حشره کش های مناسب جهت استفاده در منازل، مرحله آماده سازی قبل از مصرف را نداشته و در صورتی که حشره کش نیاز به مراحل آماده سازی جهت مصرف داشته باشد، بایستی دارای پروانه بهداشتی بوده و صرفا قابل استفاده توسط شرکت های سم پاشی مجاز است.

وی افزود: پس از استفاده از هرگونه حشره کش، محل را ترک کرده و پس از سپری شدن زمان مناسب، اقداماتی درخصوص تهویه هوا مانند بازکردن در و پنجره ها انجام شود و با توجه به اینکه بسیاری از مواد موثره حشره کش ها، حلال ها و حامل های آنها دارای نقاط اشتعال پایین هستند، از مصرف آنها نزدیک آتش و مکان های بسیار گرم خودداری شود.

سرپرست گروه ارگانیک، سموم و آلاینده های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی درخصوص برخی از حشره کش ها  که دارای خاصیت ابقایی هستند و سمیت آنها تا مدتی در محیط باقی می ماند، تذکر داد: نباید پوست بدن و چشم با سم مورد مصرف تماس پیدا کند، این امر به خصوص در کودکان و سالمندان حائز اهمیت است.

دکتر عبدلی همچنین درخصوص نحوه نگهداری این فرآورده ها گفت: معمولا دمای نگهداری حشره کش ها در منازل حدود 25 درجه و به دور از تابش نور خورشید توصیه می شود مگر اینکه تولیدکننده شرایط خاصی را در برچسب محصول ذکر کرده باشد.

وی در ادامه افزود: حشره کش ها باید در مکانی نگهداری شوند که از دسترس کودکان دور بوده و درب محصولات حشره کش بعد از هر بار استفاد باید به خوبی بسته شود. همچنین باید دقت شود از استنشاق، آشامیدن و خوردن حشره کش ها خودداری شود و در صورت استنشاق فرآورده باید فرد مسموم به محیط باز و دارای جریان هوای تازه انتقال داده شود.

سرپرست گروه ارگانیک، سموم و آلاینده های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی تصریح کرد: در صورتی که فرآورده با پوست تماس پیدا کنند، باید ضمن خارج کردن لباس های آلوده فرد مسموم، پوست با آب سرد و صابون شستشو داده شده و در صورتی که چشم با سم تماس داشته باشد باید با آب جاری خنک به مدت 15 دقیقه شسته شده و در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.

دکتر عبدلی اضافه کرد: هرگز از ظرف خالی سموم جهت مصارف دیگر به خصوص جهت نگهداری مواد غذایی استفاده نشود و در صورت بروز مسمومیت افرادبا هر نوع حشره کش، باید ظرف و باقی مانده سم همراه فرد مسموم به درمانگاه و پزشک متخصص منتقل شود تا  اقدامات حمایتی لازم انجام شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سموم حشره کش مورد استفاده برای آبزیان و پرندگان و سایر حیواناتی که در منزل نگهداری می شوند، ممکن است برای انسان خطرناک باشد.302/225

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ٢١ شهريور ١٣٩٧ - ١٠:٣٢ / شماره خبر: ١٨١٠٤٦ / تعداد نمايش: 258

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج