وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سخنگوی وزارت بهداشت:

شيوع اضافه وزن و چاقى در شهرها دو برابر روستاها است/ 60 درصد دانش آموزان روزانه شير مصرف نمى كنند/ ٤٨ درصد دانش آموزان روزانه مسواك نمى زنند

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ٢١ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند و یا چاق هستند، گفت: 60 درصد دانش آموزان روزانه شير مصرف نمى كنند و ۳.۶ درصد دانش‌آموزان ما اصلا صبحانه نمی‌ خورند.

به گزارش وبدا، ايرج حريرچى، سخنگوى وزارت بهداشت در نشست خبرى این هفته خود در مورد وضعیت سلامت دانش آموزان گفت: 16.1 درصد دانش آموزان نیز لاغری مفرط دارند و وزن ایده آل ندارند و باید گفت، شيوع اضافه وزن و چاقى در شهرها دو برابر روستاها است.

وی افزود: 27.5 درصد دانش آموزان، غذاهاي غير مفيد در هفته مصرف مى كنند و ٢٥.٧ درصد نيز هر هفته از نوشیدنی نوشابه استفاده می کنند.

دکتر حریرچی با بیان اینکه 15 درصد دانش آموزان هر هفته به طور مرتب فست فود مصرف مى كنند، خاطرنشان کرد: 60 درصد دانش آموزان روزانه شير مصرف نمى كنند و ٦٨ درصد نیز روزانه سبزيجات تازه و ٤٠ درصد دانش آموزان روزانه ميوه مصرف نمى كنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: به دليل محدوديت هاى مالى، حمايت ها از دانش آموزان در مناطق نيازمند انجام مى شود و انتخاب الگوى غذايى نامناسب علت وجود اين آمار در مناطق برخورداراست.

وی با بیان اینکه 21 درصد دانش آموزان به غذا نمك اضافه مى كنند، ادامه داد: دانش آموزان فقط یک روز در هفته ورزش مى كنند و ٤٨ درصد آنها روزانه مسواك نمى زنند.

دکتر حریرچی گفت: طبق مطالعات علمی، 27.7 درصد دانش آموزان ترى گليسيريد بالا دارند، چراکه غذاهای چربی همچون فست فودها، سوسیس و کالباس و چیپس مقدار قابل توجهی تری گلیسیرید دارند.

وی با بیان اینکه 86.8 درصد مادران دانش آموزان خانه دارند و مى توانند غذاى سالم را براى كودكانشان فراهم كنند، خاطرنشان کرد: سلامت دندان ها در كشور در دانش آموزان و بزرگسالان وضعيت مناسبى ندارد، به طوریکه در سنین ۳۵ تا بالای ۴۰ سال به طور متوسط ۱۲ دندان کشیده شده، پر شده یا دارای خردگی داریم و براى رفع مشكل در دو سال گذشته، در ٦٠ هزار مدرسه ابتدايى خدمات درمانى بهداشت دهان ارائه داده ایم كه ٤٥ هزار نفر در این راستا آموزش ديدند.

دکتر حریرچی گفت: تاکنون هفت ميليون دانش آموز را در ٤ دوره مورد وارنيش فلورايدتراپى قرار داديم و در روستاها براى دانش آموزان، خدمات دندانپزشكی رايگان شده و يك ميليون و ٨٠٠ هزار بار خدمت ترميم ارائه شده و يك ميليون و ٥٠٠ هزار نفر خدمت فيشورسيلانت دريافت كرده اند.

وی درخصوص کاهش میزان پوسیدگی دندان دانش آموزان اظهار امیدواری کرد و گفت: تعداد دانش آموزانی که فاقد مشكلات دندان هستند، دو برابر شده است و این شاخص از 2.9 در سال 91 به 1.8 در سال 95 کاهش پیدا کرده است.

دکتر حریرچی درباره نحوه نظارت وزارت بهداشت بر بوفه‌ های مدارس نیز ‌گفت:‌ در این زمینه تفاهم‌نامه ‌ای میان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در راستای ایجاد پایگاه تغذیه سالم در مدارس ایجاد شده است که تعاریف و اهداف آن در تفاهم‌ نامه اعلام شده و توضیح دادیم که چه مواد غذایی و با چه خصوصیاتی باید در بوفه‌های مدارس وجود داشته باشند.

وی به مواد غذایی مجاز و غیرمجاز بوفه‌ های مدارس اشاره کرد و گفت: موادی که وجودشان در بوفه‌های مدارس از نظر ما غیرمجاز است، شامل انواع چیپس‌ها، غلات حجیم شده، انواع یخمک، نوشابه ‌های گازدار، ماء الشعیر، دوغ گازدار، آدامس ‌های حاوی مواد قندی، سوسییس و کالباس و فرآورده‌های آنها، همبرگرهای کمتر از ۷۰ درصد گوشت، انواع سالاد الویه، انواع لواشک، آلو و آلوچه بدون بسته‌ بندی و فاقد مجوز وزارت بهداشت، فلافل، سمبوسه، پیراشکی، بستنی یخی، پاستیل، خیارشور و انواع سس‌ها است.

سخنگوی وزرارت بهداشت ادامه داد: در عین حال مواد غذایی مجاز نیز شامل خشکبار، انواع آجیل، شیر و فرآورده‌های آن، نوشیدنی‌ هایی مانند آب معدنی، دوغ بدون گاز، آبمیوه بسته‌ بندی شده، انواع میوه‌ها، بیسکویت‌ های بدون کرم، انواع لقمه سالم و انواع آش، سوپ، سمنو و ... است، البته به شرط اینکه پخت آنها به صورت روزانه و بهداشتی باشد و در ظروف یک بار مصرف و بر پایه گیاهی سرو شوند و بلافاصله بعد از پخت هم توزیع شوند.

دکتر حریرچی در خصوص نحوه نظارت و بازرسی های وزارت بهداشت روى اغذيه فروشى ها، تصریح کرد: وزارت بهداشت و گروه هاى صنفى شامل وزارت بازرگانى، تعزيرات و صنف مربوطه به وضعيت اغذيه فروشى ها و رستوران هاى مجاز نظارت مى كنند و تذكرات لازم داده مى شود.

وی در این خصوص افزود: در حوزه نظارت ها مشكل وجود دارد، چراکه برخى از رستوران ها و مواد غذايى موجود، از نظر بهداشتى مشکل دارند و برای مصرف خوراکی هایی همچون فست فودها، نوشابه ها و انواع سوسيس و كالباس ها با وجود مضر بودن، از نظر مقرراتی نمی توان منعی قائل شد. اما در خصوص غذاهاي ديگر همچون سالاد و برنج، نظارت بهداشتى صورت مى گيرد.


سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در خصوص حساب هاى سلامت گفت: هر كشورى سعى دارد حساب هاى ملى سلامت داشته باشد كه استانداردهاى آن توسط سازمان جهانى بهداشت تعيين شده است و طبق اين حساب هر اقدام بهداشتى درمانى كه با سلامت مرتبط است، اندازه گيرى مى شود. تعداد جداول حساب ملى مختلف است كه در ايران طبق جداول ٤گانه بررسى مى شود.

وی افزود: تا سال ٨٠ حساب ملى به صورت سالانه حساب نشده بود و آخرین حساب ها در سال ٥٠ استخراج شده بود، بنابراین سعى شد، از سال ٨٠ به صورت آينده نگر حساب ها بررسى شود.

دکتر حریرچی با بیان اینکه در سال ٩٢ آخرين حساب ملى براى سال ٨٧ بود و اكنون سال ٩٣ و ٩٤ حاضر است و در سايت مركز آمار قرار دارد، خاطرنشان کرد: جداول مختلف، تامين كنندگان، از جمله وزارت بهداشت، دولت، بيمه ها و جيب مردم را تعيين مى كند و بر اساس نوع خدمت تدوين مى شود و همچنین در جداول مختلف هم رقم جارى و هم درصد پرداختى ها مشخص مى شود./207

 

 

نسخه چاپي ارسال به دوست

دوشنبه ٢٧ شهريور ١٣٩٦ - ١٣:٥٩ / شماره خبر: ١٦٦٢٨٢ / تعداد نمايش: 689

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج