وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

تامین امنیت غذا؛ نیازمند طرحی کلان و ملی

بروز بسياري از بيماري هاي بدخيم نظير انواع سرطان ريشه در آلودگي ها و مواد مضر موجود در مواد غذايي دارد به طوري كه تعداد بيماراني كه بر اثرآلودگي ناشي از مواد غذايي مبتلا شده اند، بعد از بيماران قلبي و عروقي و سوانح و حوادث در درجه سوم اهميت قراردارد. مطالعاتي كه طي سا لهاي مختلف در زمينه آلودگي هاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي در كشور انجام شده، بيانگر چالش هاي جدي در وضع سلامت مواد غذايي است. از طرف ديگر محصولات كشاورزي در ايران بدون شناسنامه عرضه مي شوند به همين دليل امكان رهگيري محصولات كشاورزي وجود ندارد. به طور كلي آلاينده هاي مواد غذايي به آن دسته از تركيباتي مي گويند كه خواسته يا ناخوسته از طبيعت و يا به وسيله اعمال عمليات حين كاشت، داشت، برداشت، (در مورد دام و آبزيان پرورش، كشتار و صيد) فرآيندهاي پس از برداشت، فرآوري، بسته بندي، نگهداري و حتي هنگام عرضه، فروش و مصرف موادغذايي توسط انسان و از راه به كارگيري مواد و ابزار به زنجيره غذايي انسان راه مي يابند.بر همین اساس" طرحهای كلانی در حد و قامت ملي جهت مديريت، سياست گذاري و ارزيابي خطر آلاينده هاي مواد غذايي باهدف حذف ويا كاهش آلاينده هاي این مواد در جهت افزايش سلامت جامعه، جلوگيري از بيماريها و مرگ و مير ناشي از آلودگيها و بالاخره كاهش هزينه هاي درمان نیازی مبرم به نظر می رسد امیدواریم در آینده ای ای نزدیک و مقارن با سالی که توسط بهداشت جهانی و با شعار "تامین سلامت غذا از مزرعه تا بشقاب" به نام "ایمنی غذا" نامیده شده است بدان جامه عمل پوشانده شود.

*دکتر حسین رستگار

مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو

نسخه چاپي ارسال به دوست

شنبه ٢٩ فروردين ١٣٩٤ - ١٢:١٤ / شماره خبر: ١٢٤٣٣٨ / تعداد نمايش: 11593

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج