وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

جزییات کنترل‌های بهداشتی وزارت بهداشت در ایام محرم اعلام شد

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در تشریح اقدامات این وزارتخانه در ایام محرم و صفر، گفت: این اقدامات به صورت درون‌مرزی و برون‌مرزی انجام می‌شود و در سطح شهرها، کنترل‌های بهداشتی در چهار محور اصلی صورت می‌گیرد.

به گزارش وبدا به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی درخصوص اقدامات بهداشتی پیش بینی شده وزارت بهداشت برای ایام محرم و صفر، اظهار داشت: از حدود دو هفته گذشته ابلاغیه آماده‌باش از سوی معاونت بهداشت به تمام معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شد. براساس این ابلاغیه دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به بسیج تیم‌های ثابت و سیار خود برای این ایام شدند.

وی ادامه داد: اقدامات وزارت بهداشت برای این ایام شامل اقدامات درون مرزی و برون‌مرزی است. در اقدامات برون‌مرزی، تیم‌هایی برای کنترل موکب‌ها در مسیر پیاده روی زائرین، آب و غذا و نحوه اسکان زائرین از نجف تا کربلا مستقر خواهند شد. این کار در جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های ناشی از آب و غذا انجام می‌شود.

مهندس فرهادی درباره فعالیت‌های درون مرزی این وزارتخانه نیز گفت: فعالیت‌های درون‌مرزی وسیع‌تر و در سراسر کشور خصوصا در استان‌های ایلام، اهواز، آبادان، کرمانشاه (در صورت راه‌اندازی مرز خسروی) انجام می‌شود. به دنبال این فعالیت‌ها، پایانه‌های مرزی، سرویس‌های بهداشتی، بهداشت مسکن و کنترل آب و غذا در مسیری که زائرین از این پایانه‌ها به سمت کربلا و نجف می‌روند، کنترل می‌شود.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، افزود: مابقی اقدامات در سطح شهرها در سراسر کشور نیز انجام می‌شود. این مراسم خودجوش است و مردم مراسم خود را در مساجد، تکایا، حسینیه ها، هیئت‌ها و منازل برپا می‌کنند. همکاران ما عمدتا در چهار محور اصلی اقدام به کنترل‌های بهداشتی می‌کنند که اصل آن جنبه مشاوره و راهنمایی دارد. برای هیئت‌ها و مساجد برخورد قهری و قضایی نظیر پلمپ کردن را نداریم، اما در مواردی مثل معدوم سازی‌های مواد غذایی به ناچار از قوه قهریه نیز استفاده می کنیم.

مهندس فرهادی درباره محورهای کنترل بهداشتی در ایام محرم و صفر گفت: محور اول کنترل، صدور کارت بهداشت است که امسال با سرعت بیشتری توسط همکاران ما این کارت‌ها صادر می‌شود. البته این کار در مکان‌هایی که به پیشخوان دولت واگذار شده، توسط دفاتر پیشخوان دولت انجام می‌شود و در مابقی اماکن که واگذار نشده‌اند توسط همکاران ما انجام می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: توصیه ما به مردم در امور آشپزی در این ایام، استفاده از آشپزان حرفه‌ای است؛ چراکه این افراد کارت بهداشت دارند و آموزش‌های لازم را جهت رعایت تمهیدات بهداشتی دریافت کردند.

 معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: در گام دوم بهداشت فردی کنترل می‌شود. در این راستا شست‌وشوی دست‌ها، و استفاده از لباس مناسب جهت پخت و پز لازم است. محور سوم  به رعایت بهداشت مواد اولیه غذایی در طبخ مانند گوشت و مرغ و نمک اختصاص دارد و تمام این موارد کنترل می‌شوند. 

مهندس فرهادی افزود: کنترل بعدی به ظروف و ابزاری مانند ظروف پخت و پز و یک بار مصرف مربوط است. ترجیح این است اگر امکان شست‌شو و گندزدایی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف به دلایل زیست محیطی و آلودگی‌هایی که در بهداشت محیط ایجاد می‌کنند، کمتر استفاده شود.

وی بهداشت اماکن و سازه‌ای را آخرین مرحله کنترل بهداشتی دانست و اظهار داشت: در بسیاری از موارد کارها در منازل انجام می‌شوند، اما در مواردی هم  این امور در مساجد، تکایا و هیئت‌ها صورت می گیرد، بر همین اساس نیز، همکاران ما می‌توانند این امکان را از نظر سازه، وضعیت آب و فاضلاب و دفع پسماند، ارزیابی کنند و مشاوره‌های لازم را ارائه دهند.

مهندس فرهادی در پایان خاطرنشان کرد: این نظارت‌ها و کنترل‌ها  از ابتدای محرم تا پایان صفر ادامه خواهد داشت. اوج این فعالیت‌ها نیز در روزهای قبل تاسوعا و عاشورا و مراسم اربعین و 28 صفر خواهد بود. تیم‌های ثابت سیار نیز با حداکثر در این راستا توان بسیج شده‌اند. در عین حال سامانه بهداشت با شماره 190 و به صورت 24 ساعته در اختیار مردم قرار دارد.

نسخه چاپي ارسال به دوست

سه شنبه ٢٠ شهريور ١٣٩٧ - ١١:٤٣ / شماره خبر: ١٨١٠٠٠ / تعداد نمايش: 162

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج